top of page

Chlebové koření


Základem chuti každého chleba je výběr mouky, chuť kvásku i použité koření koření. Kdo by se spokojil jen s kmínem... Já si míchám směs, které obsahuje kromě kmínu i koriandr, anýz a fenykl. Letos už jsem si větší část vypěstovala sama, zbytek dokoupila v biokvalitě. A ta vůně, když koření mixuji!

#kmín 30 %

#fenykl 30 %

#anýz 10 %


Množství si každý musíte určit sám podle toho, jak často chleba pečete. Na jeden budete potřebovat zhruba 5 g koření. Koření namelte a uschovejte ve sklenici na chladném a suchém místě.

 

Líbí se vám moje recepty, ale netroufnete si na ně sami? Chtěli byste se je se mnou naučit? Třeba i s vašimi přáteli? Napište mi na zuzana.citkova@gmail.com a vymyslíme kurz šitý přímo na míru vám. Nebo se mrkněte na aktuálně vypsané kurzy vaření.


Ve svých receptech se snažím používat co nejvíce biopotravin. Pokud to jde, nakupuji bez obalu. Přestože mám ve svém okolí několik biofarem, zahrad a obchůdků, které se snažím podporovat, nakupuji i v supermarketech. Někdy je z toho všeho pěkný konflikt v hlavě. Co je bio, je často balené. Co je lokální, nemusí být bio. Čerstvé bio je někdy v lepší kvalitě v supermarketech. A tak dále... Jak to řeším?


Hodně zeleniny a ovoce si vypěstuji sama, dostanu od rodiny či známých, následně zpracuji, zavařím, zamrazím nebo usuším. Na tom docela dost ujíždím a baví mě to.


Sledujte mě na sociálních sítích, ať vám nic neunikne. Jsem na FACEBOOKU i INSTAGRAMU.

Comments


bottom of page