top of page

Fazolky s opečnými cuketami a tempehem

Množství pro 4 osoby


Jednoduché a syté jídlo jak se říká: ze zahrádky přímo na stůl. Skvěle by se k němu hodila čerstvá rajčata, která tedy nemám na fotce, ale hned jak jsem dojedla, dostala jsem na rajčata chuť a šla si jedno utrhnout z keříčku. Až budu tohle jídlo vařit znovu, přidám si ho na talíř hned ;-)



#fazolovélusky 2 větší hrsti 300 g

Fazolky můžete nahradit i česnekovými výhonky, je-li zrovna květen nebo červen a vy jej pěstujete.

#cuketa 1 menší nebo 2 maličkaté cca 300 g

#tempeh uzený 190 g

#petržel listová malý svazeček

#ghí přepuštěné máslo 2 vrchovaté lžíce

#strouhanka 4 lžíce

#dýňovýolej 2 lžíce


Fazolky zbavte stopek z obou stran a případně i vláken mezi nimi a dejte vařit v páře na 4 minuty. Lehce osolte. Česnekové výhonky vařit nemusíte, stačí když je zalijete vroucí vodou a necháte je v ní 2 minuty.


Na velké pánvi rozpusťte máslo a opražte na něm strouhanku, až zezlátne. Sundejte ji z pánve do misky. Na pánev dejte škrabkou naloupanou cuketu na tenké plátky a chvilku restujte, než se začne přichytávat. Pak přidejte na tenké plátky nakrájený tempeh. Už nesolte, protože tempeh je slaný dost. Petržel nasekejte.


Dejte na talíř vždy trochu fazolek/výhonků, posypte je strouhankou a vedle směs z cuket a tempehu, který posypte petrželkou a zakápněte dýňovým olejem.


K tomuto jídlu se skvěle hodí rajčatový salát: #rajčata #jarnícibulka #sůl #pepř #olivovýolej.


 

Líbí se vám moje recepty, ale netroufnete si na ně sami? Chtěli byste se je se mnou naučit? Třeba i s vašimi přáteli? Napište mi na zuzana.citkova@gmail.com a vymyslíme kurz šitý přímo na míru vám. Nebo se mrkněte na aktuální nabídku kurzů vaření.


Ve svých receptech se snažím používat co nejvíce biopotravin. Pokud to jde, nakupuji bez obalu. Přestože mám ve svém okolí několik biofarem, zahrad a obchůdků, které se snažím podporovat, nakupuji i v supermarketech. Někdy je z toho všeho pěkný konflikt v hlavě. Co je bio, je často balené. Co je lokální, nemusí být bio. Čerstvé bio je někdy v lepší kvalitě v supermarketech. A tak dále... Jak to řeším?


Hodně zeleniny a ovoce si vypěstuji sama, dostanu od rodiny či známých, následně zpracuji, zavařím, zamrazím nebo usuším. Na tom docela dost ujíždím a baví mě to.


Sledujte mě na sociálních sítích, ať vám nic neunikne. Jsem na FACEBOOKU i INSTAGRAMU.

コメント


bottom of page