top of page

Fazolové burgery

Recept vystačí na 12 menších nebo 8 větších burgerů


Burger, ve kterém není žádné maso a plně uspokojí i masozřavce. Tak by mohl být podtitul tohoto receptu. Až ho budete připravovat, zvažte, zda si nepřipravit hned dvojitou dávku a směs si dát do mrazáku. Je totiž opravdu dobrý. Uznávám, že tento recept není z nejjednodušších. Vyžaduje spoustu času, ale výsledek stojí zato.


Recept na bramborové houstičky najdete tady.

Recept na domácí majonézu s hořčičnými semínky najdeta tady.



#adzuki fazole 350 g

#cuketa 250 g (asi dvě menší)

#cibule červená větší kus

#česnek 6 stroužků

#petržel listová malý svazek

#rozmarýn pár lístků

#popenec polovina hrsti

#majoránka čerstvá pár lístků

#máslo 2 lžíce

#olivovýolej 2 lžíce

#vejce 2 kusy

#strouhanka pokud bude potřeba na zahuštění


Fazole namočte přes noc do vody. Druhý den vodu slijte a zalijte čistou vodou tak, aby byla 2 cm nad okraj. Přiveďte k varu a vařte 40 minut. Fazole potřebujeme opravdu měkké. Vodu pak slijte. Fazole ještě horké v hrnci rozmačkejte šťouchadlem na brambory.


Vlašské ořechy nasekejte nebo namelte najemno, polovinu cuket rozmixujte, bylinky nasekejte najemno a vše vmíchejte do fazolí. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek nasekejte a orestujte do hněda na oleji a másle. Pak přidejte i na kousky nasekanou zbylou cuketu a také chvilku restujte. Vše z pánve přidejte spolu se slunečnicovými semínky a vejci do směsi. Směs by už v tuto chvíli neměla být horká, aby se vejce nesrazilo. Pořádně promíchejte, osolte! a opepřete.


Vytvarujte 12 nebo 8 placiček, dejte na pečící fólii či papír a pečte v předehřáté troubě při 210 °C 10 minut, pak obraťte a pečte ještě dalších 10 minut.


Připravte si další náplň do burgerů:

#salát hlávkový, ledový nebo čínské zelí nebo směs všech dohromady - několik pokrájených listů

#majonéza (množství podle tohoto receptu)

#cuketa nakládaná (sklenička z tohoto receptu) nebo kyselá okurka


Houstičky z tohoto receptu rozkrojte a otoastujte na suché pánvi. Dejte na ně natrhaný salát, majonézu, nakládanou cuketu, burger a nakonec nakrájenou jarní cibulku.


Křup!


Dočetli jste až sem?

Líbil se vám článek?

Pomohl vám?


Můžete mě podpořit tím, že za něj zaplatíte. Částka je volitelná.


Stačí načíst tento kód pro platbu v mobilním bankovnictví.




Děkuji



Líbí se vám moje recepty, ale netroufnete si na ně sami? Chtěli byste se je se mnou naučit? Třeba i s vašimi přáteli? Napište mi na zuzana.citkova@gmail.com a vymyslíme kurz šitý přímo na míru vám. Nebo se mrkněte na aktuální nabídku kurzů vaření.


Ve svých receptech se snažím používat co nejvíce biopotravin. Pokud to jde, nakupuji bez obalu. Přestože mám ve svém okolí několik biofarem, zahrad a obchůdků, které se snažím podporovat, nakupuji i v supermarketech. Někdy je z toho všeho pěkný konflikt v hlavě. Co je bio, je často balené. Co je lokální, nemusí být bio. Čerstvé bio je někdy v lepší kvalitě v supermarketech. A tak dále... Jak to řeším?


Hodně zeleniny a ovoce si vypěstuji sama, dostanu od rodiny či známých, následně zpracuji, zavařím, zamrazím nebo usuším. Na tom docela dost ujíždím a baví mě to.


Sledujte mě na sociálních sítích, ať vám nic neunikne. Jsem na FACEBOOKU i INSTAGRAMU.

Kommentare


bottom of page