top of page

Indické lasagne

Množství pro 6 osob


Moje nejlepší recepty většinou vzniknou, když vyklízím lednici, špajz a mrazák. Ve špajzu mi padlo oko na sklenici indické nakládané zeleniny, kterou jsem si koupila nedávno v indické restauraci. V mrazáku jsem našla vařené fazole a potřebovala jsem sdělat i nakrájenou mrkev a pak choi. Tradá! Indické lasagne byly parádní! Fakt jsem si moc pochutnala.

Nejprve si uvařte omáčku s fazolemi

#rajčata čerstvá 200 g (mohou být i z plechovky)

#mrkev 100 g

#pakchoi 150 g

#fazole červené vařené 150 g

#nakládanázelenina indická kořeněná s mangem 100 g

Koupíte už celkem běžně v supermarketech nebo na internetu. Já použila tuhle, kterou jsem koupila v koutku s potravinami v indické restauraci. Pozor, je hodně pálivá. To díky ní, budou lasagne pikantní.

#česnek 4 stroužky

#cibule 1 střední kus

#jablečnýocet 2 lžíce


Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek nasekejte, mrkev nastrouhejte nahrubo nebo na julienne nudličky, pak choi a rajčata nakrájejte na kousky. Otevřete si protlak i nakládanou zeleninu.


Na větší pánev dejte rozpálit olej a pak na něm orestujte cibuli i česnek. Stáhněte plamen na mírný stupeň. Jakmile začnou kraje cibule hnědnout, přidejte protlak a minutu restujte.


Poté přidejte také mrkev a postupně i ostatní suroviny. Každou surovinu krátce zarestujte. Rajčata a omáčku dejte nakonec. Opékejte dalších zhruba 5 minut. Nakonec přidejte i ocet a osolte. Ochutnejte. Omáčka by měla být výrazná. Nechte ji přiklopenou dojít a pusťte se do ostatního.


Domácí lasagne

#špaldovámouka celozrnná jemně mletá 300 g

#vejce 3 kusy


Smíchejte polovinu mouky s vejci a vypracujte hladké a vláčné těsto. Zbylou mouku použijte na vyválení. Dejte ji na vál a postupně vyválejte velký plát těsta. Rozkrojte ho na 4 díly. Každý díl vyválejte do požadovaného tvaru mísy. Moje zapékací místa má rozměr 26x18 cm.


Pamatujte, že každá mouka jinak saje, možná budete muset množství upravit.


#sýr parmazán 80 g


Nastrouhejte ho nahrubo. Budete ho potřebovat navrch. Můžete ale klidně použít i jiný typ sýra.


A nyní už chybí jen bešamel

#máslo 100 g

#špaldovámouka celozrnná jemně mletá 3 lžíce

#muškátovýoříšek mletý 1/4 lžičky


V rendlíku rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání restujte přibližně minutu. Přidejte mléko a metličkou rozmíchejte. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni za občasného míchání 15 minut. Osolte a dochuťte čerstvě nemletým pepřem a muškátovým oříškem.


Vyhřejte troubu na 190° C.


Nyní dejte na dno zapékací nádoby trochu bešamelu, na ní lasagne a omáčku. Takto vrstvy střídejte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Sýr patří až navrch.


Zapékejte v troubě 30 minut a nechte ještě 5 minut dojít.


Na ozdobu



コメント


bottom of page