top of page

Krupicová kaše

Množství pro 3 děti


Děti přiběhly od sousedů, že tam mají k večeři krupicovou kaši a že chtějí takyyyyy. Pro tentokrát jsem si konečně napsala poměr použitých surovin, tak snad už příště nebudu tápat. PS k obrázku: Jasně, tu levanduli a mátu z misky vyndaly jako první :-)


#krupice pšeničná, špaldová nebo pohanková 60 g

Já použila domácí z kešu ořechů: hrst namočených kešu dolitých na 700 ml a dohladka rozmixovaných.

#sirup javorový, agávový nebo švestkový 50 ml

#kakao a/nebo #skořice 3 lžičky

ovoce a bylinky na ozdobu


Rostlinný nápoj nebo mléko zahřejte a přidejte krupici a máslo. Za stálého míchání přiveďte k varu, stáhněte plotýnku a vařte několik minut, až kaše zhoustne. U každého typu krupice to může znamenat něco jiného. Nebojte se tedy přidat nebo ubrat nápoj/mléko. Nakonec přidejte i polovinu sirupu.


Kaši nandejte na talíře nebo misky, pokapejte zbytkem sirupu a posypte kakaem a/nebo skořicí. Někdo dává máslo až navrch. I to je samozřejmě možné.


Nezapomeňte na ozdobení ovocem případně bylinkami.

 

Ve svých receptech se snažím používat co nejvíce biopotravin. Pokud to jde, nakupuji bez obalu. Přestože mám ve svém okolí několik biofarem, zahrad a obchůdků, které se snažím podporovat, nakupuji i v supermarketech. Někdy je z toho všeho pěkný konflikt v hlavě. Co je bio, je často balené. Co je lokální, nemusí být bio. Čerstvé bio je někdy v lepší kvalitě v supermarketech. A tak dále... Jak to řeším?


Hodně zeleniny a ovoce si vypěstuji sama, dostanu od rodiny či známých, následně zpracuji, zavařím, zamrazím nebo usuším. Na tom docela dost ujíždím a baví mě to.

Yorumlar


bottom of page