top of page

Petrželkové knedlíčky


Množství pro 4 osoby


Kulaté knedlíčky ze slunečnicových uzlíků jsem nesla na svatého Martina k sousedům jako náš podíl na společném obědě. K čemu se podávaly, je vám podle data asi jasné ;-) Jsou ale dobré i samotné jen s osmaženou cibulkou nebo jako příloha ke krémovým omáčkám nebo pokud jste odvážní i do zeleninových vývarů místo nudlí.


#houstičky 8 kusů z předchozího dne

Já použila tyto slunečnicové uzlíky, které jsem pekla na oslavu a nakonec na ně nedošlo. Jsou v nich slunečnicová semínka a díky nim byly knedlíčky opravdu moc dobré. Pokud budete používat jiné pečivo, doporučuji také nějaké se semínkami a alespoň částečně celozrnné.

#vejce 3 kusy

#máslo 50 g

#petržel hladkolistá 1 svazek

sůl

muškátový oříšek 1/4 lžičky


Houstičky z předešlého dne nakrájejte na kostičky za zalijte mlékem. Mezitím rozehřejte máslo a smíchejte ho se žloutky, rozmíchejte a přelijte směsí houstičky. Nasekejte petržel a oloupané žampióny a také přidejte do mísy k ostatním surovinám. Vše okořeňte nastrouhaným muškátovým oříškem, osolte a zlehka promíchejte. Nakonec do směsi vmíchejte sníh vyšlehaný z bílků.


Mokrýma rukama tvarujte malé knedlíčky cca 5 cm v průměru a vařte v páře (na pařáčku nebo v parní troubě) 7 minut. Knedlíčky pak přendejte do keramické mísy a přikryjte čistou utěrkou, aby vydržely teplé.

Kommentare


bottom of page