top of page

Pizza s medvědím česnekem


Množství pro 2-3 osoby


Další recept s medvědím česnekem. Tentokrát jsem ho dala na pizzu. Recept je to rychlý a to i díky tomu, že těsto nemusí kynout. Místo medvědího česneku se dá použít i bršlice kozí noha (světlé mladé listy) nebo mladé kopřivy. Obě tyto bylinky je ale nutné spařit horkou vodou.

#špaldovámouka polohrubá 250 g

#droždí instantní 7 g

#olivovýolej 4 lžíce

#voda 130 ml

#sůl špetka

#cukr lžička

#olivovýolej na potření krajů


Mouku přesejte do mísy a přidejte všechny ostatní suroviny. Důkladně zpracujte ručně nebo pomocí robotu. Hnětejte alespoň 5 minut. Pak rozdělte na dvě poloviny a každou dejte na plech s pečící fólií. Mokrou rukou roztáhněte do krajů. Ty potřete olivovým olejem.



Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Ty osmahněte na olivovém oleji. Ve chvíli, kdy začne cibule na krajích hnědnout, přidejte omytý medvědí česnek. Chvíli otáčejte, dokud všechny listy neztmavnou. Osolte.


Směs dejte na pizzy a posypejte:


#sýr Grana Padano 100 g


Pečte v troubě při 250° C zhruba 12 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.


Na závěr: Medvědímu česneku se bohužel stalo to, že je v současnosti "in". Co to v praxi znamená, jsem viděla na vlastní oči. Lidé ho sklízejí srpem... Po tom se bohužel jen špatně vzpamatovává. Prosím, trhejte z každé rostliny jen pár listů, abyste ho zachovali i na příští rok. Díky 💚


 


Nechtěli byste si se mnou zavařit? Pořádám i kurzy! Tady je inspirace, nebo vymyslíme kurz na míru speciálně pro vás?


Sledujte mě na sociálních sítích, ať vám nic neunikne. Jsem na FACEBOOKU i INSTAGRAMU.




Kommentare


bottom of page